• Késmárki Üdítőital

    A Késmárki Kft családi vállalkozás 1999-ben alakult. A cég üdítőital gyártással, szörp és ásványvizek előállításával, valamint szikvízkészítéssel foglalkozik. Az elmúlt évek során igazodtunk az Európai Unió elvárásaihoz, figyelembe vettük vásárlóink igényét, a piac alakulását, valamint az egészséges életmód kialakulását segítő elvárásokat . A Márki üdítőital és szörpcsalád már ismert név a piacon, megtalálható számos hazai polcon.
  • Késmárki Üdítőital

    A Késmárki Kft családi vállalkozás 1999-ben alakult. A cég üdítőital gyártással, szörp és ásványvizek előállításával, valamint szikvízkészítéssel foglalkozik. Az elmúlt évek során igazodtunk az Európai Unió elvárásaihoz, figyelembe vettük vásárlóink igényét, a piac alakulását, valamint az egészséges életmód kialakulását segítő elvárásokat . A Márki üdítőital és szörpcsalád már ismert név a piacon, megtalálható számos hazai polcon.
  • Késmárki Üdítőital

    A Késmárki Kft családi vállalkozás 1999-ben alakult. A cég üdítőital gyártással, szörp és ásványvizek előállításával, valamint szikvízkészítéssel foglalkozik. Az elmúlt évek során igazodtunk az Európai Unió elvárásaihoz, figyelembe vettük vásárlóink igényét, a piac alakulását, valamint az egészséges életmód kialakulását segítő elvárásokat . A Márki üdítőital és szörpcsalád már ismert név a piacon, megtalálható számos hazai polcon.
  • 1
  • 2
  • 3

Késmárki szikvíz

...Fröccsnek, szörpnek szódavíz a teteje...

A Késmárki szikvíz 1994 óta foglalkozik egyéni vállalkozóként szódavíz készítésével. A Kft 2010 óta csatlakozott a piachoz azóta telephelyén is gyárt szikvizet.
A szóda magyar találmány, hazai vízből , természetes szén-dioxiddal dúsított természeti kincsünk , Hungaricum.

Nem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagot, segít fenntartani a szervezet optimális vízháztartását. A szén-dioxid elősegíti az emésztést , egészséges, nem hizlal, mellékhatásoktól mentes, frissít és szomjat olt. Zárt rendszerű palackozásnak köszönhetően meggátolja a víz minőségromlását.

A SZÓDAVÍZ GYÁRTÁSI FOLYAMATA:

Késmárki - Szikvíz gyártásA bejövő hálózati vizet először 10 mikronos szűrőn vezetjük keresztül. Ezután automata vas és mangántalanítóval szűrjük a vizet. A mikrobiológiai vetelmények biztosítása érdekében UV csírátlanító van a rendszerbe beépítve. A tisztított vizet hűtjük az egyenletes minőség érdekében. Az így előállított vizet automata töltőgépekkel palackozzuk.

A szén-dioxid külső szén-dioxid tartályból áramlik a szaturáló gépekbe, nyomásszabályzón keresztül. A szaturáló tartályban levő nyomást úgy kell beállítani, hogy a gyártmánylapon szereplő szén-dioxid tartalmat a késztermékben el lehessen érni. Az elkészített szikvíz a flakonokba 4 fejes töltőpulton kerül töltésre, míg a ballonok töltése 1 fejes csapon történik.

A beérkező üres göngyöleg válogatása után a zárjegy ellenőrzése következik. A zárjegy megléte és épsége biztosíték  rendeltetésszerű használatra. Ettől eltérő esetben belső mosást kell végezni, valamint a zárjegyet, címkét pótolni kell.


A külső mosást nagynyomású élelmiszeriparban engedélyezett mosó- fertőtlenítőszeres vízsugárral kell végezni, majd tiszta vízzel öblíteni. A mosott szikvizes palackokat töltés előtt vizuálisan ellenőrizni kell, az estleges szennyezett palackokat ki kell válogatni és ismételten tisztítani kell.

Szikvizünkkel a következő települések lakosságát látjuk el: Érsekcsanád, Érsekhalma, Hild, Jánoshalma, Nemesnádudvar, Sükösd.